Super de Boer sleept DNB voor de rechter

Het pensioenfonds van Super de Boer (SdB) heeft De Nederlandsche Bank (DNB) voor de bestuursrechter gedaagd. Dat meldt De Telegraaf.

Pensioenfonds SdB wil een aanwijzing van de toezichthouder aanvechten, in verband met het twee jaar geleden opgestelde herstelplan. Het fonds kwam in 2009 door de recessie in problemen doordat de dekkingsgraad van het fonds onder de honderd procent was gedaald. Met de toen aanwezige dekkingsgraad van 86 procent kon het pensioenfonds niet meer aan zijn toekomstige verplichtingen voldoen. Het fonds wilde eerst de premies fors verhogen, maar daarmee was Super de Boer het niet eens.

De supermarktketen zuiverde uiteindelijk zelf het tekort aan door het pensioenfonds een achtergestelde lening van tien miljoen euro te verstrekken met een looptijd van twaalf jaar. DNB veegde dit echter van tafel. De toezichthouder wil dat de tien miljoen euro wordt omgezet in een gift in plaats van een lening. Super de Boer is niet van plan dat te doen, zo meldt De Telegraaf. De bestuursrechter zal nu meer duidelijkheid moeten scheppen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!