E-commerce VS draait op volle toeren

De e-commerce omzet in de Verenigde Staten is in 2010 uitgekomen op 165,4 miljard dollar, een groei van 14,8 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van die het Amerikaanse ministerie van Handel publiceerde.

De online retail laat met deze groei zien geen last meer te hebben van de recessie. Onderzoeksbureau eMarketer verwacht dat in 2011 de online omzet, exclusief reizen, digitale downloads en kaartverkopen, uit zal komen op 188 miljard dollar.

“Vooral de mobiele handel en kortingssites als Groupon zijn verantwoordelijk voor de groei van het aantal online verkopen in de Verenigde Staten”, zegt Jeffrey Grau, hoofdanalist bij eMarketer. “Deze trends zullen de komende vijf jaar een nog sterkere stijging laten zien.”

Ook het aantal Amerikanen dat online inkopen doet, neemt fors toe. Zo zullen er volgens eMarketer in 2011 178,5 miljoen mensen online naar producten zoeken. Dat is 87,5 procent van de Amerikaanse internetgebruikers boven de veertien jaar. Van die groep zal 83 procent ( 148,1 miljoen mensen) een online aankoop doen. In 2015 zullen 170,3 miljoen Amerikanen op het web een product aanschaffen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!