Onrust bij bestuur Media Markt

Er is veel onrust binnen het bestuur van elektronicagigant Media Markt. Dat schrijft Channel Connect online. Bestuursvoorzitter Eckhard Cordes van moederbedrijf Metro AG krijgt van mede-oprichter van Media Markt Erich Kellerhals in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung de wind van voren.

Volgens Kellerhals probeert Cordes de beide Media Markt-oprichters Kellerhals en Leopold Stiefel, die een belang van 25 procent hebben, op een zijspoor te zetten en alle macht naar zich toe te trekken. Achtergrond van het probleem is een aantal ver strekkende vetorechten waar Kellerhals en Stiefel over beschikken, bijvoorbeeld bij de benoeming en het ontslag van bedrijfsleiders of de opening of sluiting van vestigingen. Cordes lijkt daar vanaf te willen, temeer omdat er bij Media Markt veel onrust is: directiewisselingen, wisseling van reclamebureau en onduidelijkheid over de online-strategie. 

Het bedrijf wil nu een adviesraad in het leven roepen om 'de rechten die verbonden zijn aan een belang van 75 procent op gepaste wijze te kunnen uitoefenen', aldus een Metro-woordvoeder. Volgens Kellerhals heeft deze adviesraad maar een doel: het buitenspel zetten van de oprichters. Hij heeft bij de rechtbank in Ingolstadt een bezwaarschrift en een verzoek om nietigverklaring van de adviesraad van Metro ingediend. "We laten ons niet zomaar opzij zetten. Ik vecht voor mijn levenswerk", aldus Kellerhals in de FAZ. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!