Voedingsmiddelensector vreest regelgeving etiketten

De gezamenlijke Nederlandse voedingsmiddelensector heeft de Nederlandse Europarlementariërs in een brandbrief opgeroepen op 19 april tegen de nieuwe regels voor etiketten te stemmen. Het Europees Parlement wil verplichten dat het land van herkomst op elk product wordt vermeld. Volgens de sector werken de vergaande eisen belemmerend en wordt de consument er niet wijzer van.

Uit onderzoek zou blijken dat de consument hier niet in is geïnteresseerd, aldus de fabrikanten. De sector stelt tevens dat de herkomst van een product niets zegt over de kwaliteit, veiligheid of duurzaamheid van een product. De herkomstvermelding zou misbruikt kunnen worden voor protectionistische doeleinden. “Bedrijven doen zaken met bedrijven, niet met landen”, stellen de organisaties in een brandbrief. “De trend om alles op het etiket te zetten wat we maar kunnen verzinnen, moet gestopt worden. De consument ziet straks door de bomen het bos niet meer.”

Volgens de sector moeten etiketten uit een mix van verplichte en vrijwillige informatie bestaan. Deze informatie moet nuttig zijn en eenvoudig te begrijpen. De brandbrief is ondertekend door de Federatie Nederlande Levensmiddelenindustrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), Land en Tuinbouworganisatie (LTO) en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).

Het Europees Parlement stemt op 19 april over de nieuwe regelgeving.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!