EMTé compenseert mager groothandelresultaat Sligro

Groothandelaar en supermarktbedrijf Sligro heeft een lastig eerste kwartaal achter de rug. Bij de groothandelsactiviteiten werd amper groei gerealiseerd, blijkt uit de donderdag gepubliceerde omzetcijfers over het eerste kwartaal.

De totale omzet kwam uit op 560 miljoen euro tegenover 535 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het omzetcijfer blijft achter bij de verwachting van analisten, die rekenden op een omzet van 566 miljoen euro. De autonome groei bedroeg 1,5 procent.

De groothandelsactiviteiten waren goed voor 360 miljoen euro aan omzet, dat was 0,4 procent meer dan een jaar eerder. Sligro repte over blijvend uitdagende marktomstandigheden en sterke prijsconcurrentie.

De supermarkten, onder de EMTé-formule, waren goed voor een omzet van 200 miljoen euro. Dat was dertien procent meer dan de 177 miljoen euro die de supermarkten in het eerste kwartaal van 2010 binnenbrachten. De hogere inkomsten kwamen grotendeels op conto van de eind vorig jaar overgenomen Sanders Supermarkten. De zogeheten identieke consumentenomzet bedroeg 4,5 procent.

Sligro stelde wel dat er bij de supermarktactiviteiten sprake was van prijsdruk. Sterk stijgende inkoopprijzen konden slechts beperkt of vertraagd worden doorberekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!