New York duurste stad retailers

New York City blijft de duurste stad voor retailers. Dat blijkt uit de resultaten van het onderzoek van CB Richard Ellis naar het niveau van winkelhuurprijzen op de belangrijkste (retail)bestemmingen ter wereld. Door de toegenomen vraag naar het beperkte aantal prime winkellocaties, zijn de huurprijzen op jaarbasis met 3,8 procent gestegen.

Voor één vierkante meter winkelvloer betaal je op New Yorkse toplocaties 14,438 euro per jaar. In Hong Kong leggen retailers voor elke vierkante meter jaarlijks 12,896 euro neer en in Sydney wordt aan datzelfde oppervlak ieder jaar 9,888 euro uitgegeven. In Amsterdam zijn de prime winkellocaties, ter vergelijking, 2,800 euro per m² per jaar.

"Het blijft een test-periode voor retailers", aldus Ray Torto, global chief economist bij CB Richard Ellis. "Vooral in opkomende economieën, waar nog weinig nieuwe winkellocaties zijn, zullen retailers hard moeten werken om de juiste plaats voor hun winkel te vinden. Dit zet niet alleen druk op de huurprijzen op de meest gewilde plekken, maar forceert retailers ook om hun criteria aan te passen en non-prime locaties te overwegen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!