'Ahold op weg naar groei'

De toekomst ziet er zonnig uit voor supermarktconcern Ahold. Volgens zakenbank Petercam weet de keten haar positie in Nederland en de Verenigde Staten te versterken en het marktaandeel te vergroten via organische groei. Omdat ook de marges van de keten uitstekend zijn, mag Ahold zich terecht een groeifonds noemen.

Ahold is door de zakenbank toegevoegd aan de lijst met fondsen die beter presteren dan de markt tegen een koopadvies met als koersdoel twaalf euro. De voedselsector zou fors minder gevoelig zijn voor de economische cyclus, waardoor de groeiverwachting van Ahold stabiel blijft.

Petercam stelt daarnaast ook een lijst samen van fondsen die slechter dan de markt presteren. TNT Express werd onlangs opgenomen in deze underperformance lijst, terwijl Unilever juist van de lijst werd verwijderd. Het levensmiddelenconcern wist stijgende grondstofprijzen de afgelopen drie jaar het hoofd te bieden. Toch maken de dalende consumentenbestedingen en de wisselende grondstofprijzen en valuta’s het lastig om de prijzen te verhogen. Het Belgische Delhaize stond al op de underperformance lijst, en blijft daar het komende kwartaal nog staan, zo liet Petercam weten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!