Zes op de tien ondernemers kampen met overgewicht

Bij twee op de drie mannelijke ondernemers en één op de vier vrouwelijke ondernemers uit Belgisch Limburg gaat de wijzer van de weegschaal te ver omhoog. Dit blijkt uit een onderzoek van Unizo en VKW Limburg. Alleen Limburgse ondernemers werden bevraagd maar de zelfstandigenorganisatie maakt zich sterk dat de resultaten representatief zijn voor het gehele land.

Het belangrijkste excuus is een tekort aan lichaamsbeweging. De ondernemers hebben te weinig tijd om hun conditie te onderhouden. Vier op de tien doen nooit aan sport terwijl bijna negen op de tien wel het voornemen heeft om wat aan de gezondheid te doen. Slechts één op de drie ondernemers sport wekelijks meer dan twee uur.
Het aantal rokers en drinkers onder ondernemers ligt lager dat in de rest van Vlaanderen. Achttien procent van de ondervraagde ondernemers rookt, tegen 23 procent van alle Vlamingen. Ook het alcoholgebruik ligt lager dan gemiddeld en drie kwart van de ondernemers is van mening dat hij/zij gezond eet. Ontspannen zit er voor ruim de helft niet in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!