Hornbach ziet omzet flink stijgen

Hornbach heeft zijn omzet in het eerste kwartaal zien stijgen met 11,1 procent tot 918,1 miljoen euro. Voornaamste reden voor de positieve cijfers is een, in vergelijking met vorig jaar, duidelijk gestegen vraag naar renovaties en nieuwbouw. De kwartaalwinst van de bouwmarktonderneming steeg met ruim dertig procent tot 79,3 miljoen euro, vergeleken met een jaar eerder.

“Hornbach heeft de stijgende lijn uit het laatste boekjaar weten door te trekken en de groei in het eerste kwartaal van 2011/2012 versneld”, aldus directievoorzitter Albrecht Hornbach. “In Duitsland doen consumenten duidelijk meer in en om hun huis en tuin. Dankzij onze duurzame strategie kunnen wij als projectbouwmarkt bij deze klanten uitstekend scoren.” In Nederland bezochten zowel meer particulieren als professionals de bouwmarkt.

De directie van het bedrijf heeft vertrouwen in een positievere ontwikkeling van de omzet en de opbrengst in de loop van dit boekjaar dan oorspronkelijk werd verwacht. “We rekenen op een omzetstijging van ongeveer vijf procent”, aldus Hornbach.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!