‘Winkelverbod voor allochtonen’

Een Nijmeegs juweliersechtpaar heeft besloten geen jonge allochtonen meer toe te laten in hun winkel. Dat meldt de Telegraaf vandaag. "De keuze om allochtonen te weigeren juichen wij niet toe, maar we kunnen ons wel voorstellen waarom zij daartoe zijn overgegaan", aldus een woordvoerder van de Federatie Goud en Zilver in de ochtendkrant.

Juweliersechtpaar Jos en Margo Kamerbeek leggen het verhaal desnoods graag aan de rechter uit. “Marokkanen van zestien jaar hebben hier niets te zoeken; ze kunnen niets kopen. Waarom zou ik de problemen over mezelf afroepen door hen toch binnen te laten? Alle acht overvallen zijn immers door Antillianen en Marokkanen gepleegd."

Jos Kamerbeek liep eerder dit jaar een gedeeltelijke dwarslaesie op toen hij met een overvaller in een worstelpartij verzeild raakte. Samen met de man van buitenlandse afkomst viel hij bijna zes meter in een bouwput. Zijn winkel is tot nu toe acht keer het toneel geweest van een overval. Volgens Kamerbeek waren de daders elke keer jongeren van buitenlandse afkomst.

“Men zoekt de oplossing aan de verkeerde kant”, licht Margo Kamerbeek toe. “Het probleem moet juist bij de bron worden aangepakt, bij de overvallers zelf. Daarin is voor de overheid een belangrijke taak weggelegd. Zij moet op korte termijn iets doen. Nu geldt: pakkans nul, strafmaat nul.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!