'Britse retail sluit twintig winkels per dag'

In de eerste helft van dit jaar hebben dagelijks twintig Britse winkels hun deuren moeten sluiten. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Met name grote retailketens hebben moeten schrappen in hun winkelaanbod. Ook speciale kledingwinkels, schoenenwinkels en juweliers waren kwetsbaar.

“De winkelstraten zijn het hart van de locale gemeenschap en economie. Daar gaat men aan het werk en zijn essentiële diensten te vinden. Helaas is een groot deel van die straten in de problemen”, aldus Stephen Robertson, directeur van the Britisch Retail Consortium. Het gaat om retailers als modemerk Jane Norman en woonwinkels Habitat en Focus DIY. Daarbij wordt voor het Britse warenhuis TJ Hughes momenteel een nieuwe eigenaar gezocht. Inmiddels is 14,5 procent van de Britten werkloos.

Robertson blijft echter optimistisch en geeft aan dat er niet in alle regio’s deuren hoeven te sluiten. “Dat geeft vertrouwen. Op sommige locaties zorgde de opening van nieuwe winkels juist voor een groei”, aldus Robertson. “Om deze groei te beschermen moeten we onze prioriteiten daar neerleggen en de groei verspreiden door het hele land. We willen stadcentra een boost geven en nieuwe banen creeëren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!