Werkgevers snijden in opleidingsuitgaven

Werkgevers hebben de afgelopen jaren stevig gesneden in de opleidingsuitgaven voor hun medewerkers. Vergeleken met 2008 gaven zij vorig jaar gemiddeld twintig procent minder uit. Dit is een van de conclusies uit het tweejaarlijkse onderzoek ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement’ door organisatieadviesbureau Berenschot in opdracht van HR Strategie.

De onderzoekers wijten de sterke daling aan de recessie. Zoals gebruikelijk zijn de opleidingsbudgetten binnen de meeste organisaties niet opgemaakt. Per medewerker gaven de onderzochte organisaties in 2010 gemiddeld 794 euro uit aan opleidingsactiviteiten, terwijl er 934 euro was begroot. In 2008 was dit respectievelijk 988 euro en 1030 euro.

Voor 2011 ligt het gemiddelde geplande opleidingsbudget per medewerker drie procent lager dan in 2010. Ook deze daling is het gevolg van de recessie. Organisaties in een krimpende markt hebben voor 2011 bijna tien procent minder opleidingsbudget begroot dan voor 2010. Dit terwijl organisaties die hun markt dit jaar zien groeien twee procent meer budget voor opleidingen uittrekken.

Het gemiddelde gerealiseerde budget op het gebied van management development (MD) per deelnemer was in 2010 4.759 euro. Dit is ruim twaalf procent minder dan het MD-budget dat in 2008 gemiddeld per MD-deelnemer werd uitgegeven, en honderd euro minder dan wat de organisaties voor 2010 hadden begroot. Het gemiddelde geplande MD-budget per medewerker ligt voor 2011 met 4.887 euro overigens hoger dan voor 2010.

Het complete onderzoeksrapport ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement 2011-2012’ verschijnt op 5 september.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!