Britse werkgelegenheid e-commerce groeit flink

Het aantal Britten dat werkzaam is binnen de e-commerce zal de komende jaar meer dan verdubbelen. Dat stellen belangenclub IMRG en onderzoeksbureau eDigitalResearch in een rapport. Momenteel zijn er in Groot-Brittannië 730 duizend mensen werkzaam voor bedrijven in e-commerce of de ondersteuning daarvan. Medio 2015 zullen dat er 1,5 miljoen zijn, zo schrijft Twinkle Magazine.

Volgens James Roper, hoofd van IMRG, is de groei van de arbeidsplaatsen in e-commerce, nu de werkgelegenheid over de gehele linie afneemt in Groot-Brittannië, extra welkom. "Het Verenigd Koninkrijk is de voorloper in de Europese etail, dus werknemers worden goed betaald en bevinden zich aan de top van commerciële innovatie", aldus Roper. "Met de vaardigheden die hier worden ontwikkeld zorgen we ervoor dat Groot-Brittannië het ultracompetitieve mondiale online speelveld goed gewapend betreedt. Dat speelgeld levert duizenden Britse webwinkeliers die over de grens verkopen jaarlijks nu al miljarden ponden op."

Uit het rapport blijkt dat driekwart van de e-commerce bedrijven of afdelingen uit de poule van IMRG het afgelopen jaar zijn omzet heeft zien groeien. Zes op de tien bedrijven verwacht daarbij het komende jaar weer nieuwe mensen aan te trekken. Een meerderheid van deze groep slaat de komende drie maanden al aan het werven. In het afgelopen jaar heeft 63 procent van de bedrijven in e-business nieuw personeel aangenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!