Utrechtse PLUS-vestiging ook komende zondag open

De Plus-vestiging aan de Utrechtse Voorstraat gaat komende zondag wederom open. Dit heeft de bedrijfsleider laten weten. Het filiaal kan dan wel een boete van twintigduizend euro verwachten, aldus de gemeente.

De supermarkt is al enkele weken tegen alle regels in op zondag open geweest en kreeg afgelopen zondag controle van de gemeente. Hierop kreeg de vestiging een waarschuwing. De gemeente zet deze week een volgende stap: een aanschrijving aan de eigenaar. In deze aanschrijving laat de gemeente Utrecht weten dat de supermarkt bij de eerstvolgende overtreding een boete van twintigduizend euro tegemoet kan zien.

De supermarktvestiging beroept zich op zijn horecavergunning. Zij hebben deze na recente verbouwingen waarbij een zithoek aan de voorkant van het pand is gevestigd. Hier kunnen klanten hun bij de Plus gekochte broodjes of maaltijden opeten. Er staan twee magnetrons en er is bestek.

In Utrecht mogen op zondag zestien supermarkten hun deuren openen. De Plus-vestiging aan de Voorstraat zit hier niet bij. Na de zomer wordt het aantal uitgebreid naar twintig. Voor deze vier extra vergunningen is veel belangstelling. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst alle Utrechtse supers op zondag open mogen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!