Apple-store doet Covent Garden opbloeien

De opening van een Apple megastore heeft Covent Garden nieuw leven ingeblazen. Sinds de komst van het populaire computermerk is het Londense winkelgebied in sneltreinvaart omgetoverd tot de hipste plek om te shoppen, zo schrijft Het Financieele Dagblad.

"Het Covent Gardengebied is getransformeerd van een toeristische attractie zonder aansprekende winkels tot een inspirerend winkelgebied", aldus Marcus Sperber, hoofd van de internationale vastgoedtak van vermogensbeheerder BlackRock. Na de opening van de, over vier verdiepingen verspreide, Apple shop volgde een hele reeks andere bekende winkels, waaronder een filiaal van modemerk Burberry en een winkel van Ralph Lauren-dochter Rugby.

De groei in het winkelgebied staat in schril contrast met de ontwikkelingen van de Britse winkelmarkt in het algemeen, waar minder lustig spenderende consumenten in menig stadscentrum winkels doen sluiten. "Dat heeft tot gevolg dat gezichtsbepalende winkels hevig met elkaar concurreren voor de aanwezigheid in de meest vooraanstaande winkelgebieden", aldus Sperber.

Voor de komende maanden staan in Covent Garden openingen gepland van onder andere de Parijse broodjeszaak Ladurée en de modezaak Pretty Green. De huurprijzen zullen voor het hele gebied gemiddeld met acht tot tien procent stijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!