‘Brandwonden door winkelindeling supermarkt’

De winkelindeling in supermarkten moet worden aangepast omdat die momenteel levensgevaarlijk is. Dat signaleert stichting Kind en Brandwond. De organisatie gaat supers actief benaderen om de bedrijven bewust te maken van de gevaren.

De kritiek van de stichting betreft vooral de plek waar vluchtige brandstoffen als brandspiritus liggen in de supermarkt. Deze zijn in veel supermarkten te vinden vaak vlak naast de barbecuespullen, waardoor klanten denken dat het een goed idee is om er de barbecue mee aan te steken. Uit cijfers van ziekenhuizen komt naar voren dat veel brandwonden dit seizoen worden veroorzaakt door dergelijk verkeerd gebruik van de barbecue. Daarbij worden opvallend veel kinderen naar de spoedeisende hulp gebracht.

Volgens Henrieke Crielaard van het CBL valt supermarkten niets kwalijk te nemen. “Het is aan de fabrikant om waarschuwingen en instructies op producten te zetten. En aan de consumenten om deze goed op te volgen. Ongelukken in huiselijke kring kun je supermarkten niet verwijten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!