Essilor start ontwikkelingsprogramma voor jonge opticiens

Essilor heeft een nieuw talentontwikkelingsprogramma opgezet voor jonge opticiens en optometristen. Het opleidingstraject ’Future4Opticians‘ moet hen ondersteunen bij de stap naar winkeleigenaar of bedrijfsleider. De eerste groep zal in oktober 2011 van start gaan met het opleidingsprogramma dat anderhalf jaar duurt.

Met het talentontwikkelingsprogramma springt Essilor in op de vergrijzing bij zelfstandige opticiens. Veel eigenaren willen hierdoor hun praktijken verkopen. De optiekmarkt is daarnaast de afgelopen jaren sterk veranderd. "Dit biedt ruimte voor onderscheid en kwaliteit, maar het betekent ook dat er hoge eisen gesteld worden aan de ondernemer en zijn/haar optiekzaak", aldus Alex Versteeg, commercieel directeur van Essilor Benelux. "De vakopticien is de spil in het succes van de onderneming. Alle elementen van de onderneming moeten kloppen: de adviseurs, de locatie, de styling, de kwaliteit van het product etc. Het ontwikkelingsprogramma is opgezet om de opvolging van optiekzaken te vergemakkelijken en de toekomstwaarde van de optiekbranche te ondersteunen."

Met dit programma, waaraan zowel de opticien, de opvolger/bedrijfsleider als Essilor financieel bijdragen, wil Essilor ondernemers pro-actief partnerschap in de voortzetting van hun zaak bieden en jonge werknemers een kans geven om door te groeien. "Het is gericht op het ontwikkelen van kennis, vaardigheden, persoonlijke eigenschappen en business projecten", aldus Versteeg. Naast de dagen die de groep in trainingsdagen doorbrengt, is ‘learning on the job’ in de dagelijkse praktijk een belangrijk aspect in het traject.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!