The Hilt vraagt faillissement aan

Nederlands grootste kindermodehuis The Hilt heeft tegen de verwachtingen in faillissement aangevraagd. Hoewel het sinds eind 2010 bergafwaarts ging met de retailer, mikten eigenaren Hans Nooij en Saskia Geervliet op een doorstart met een nieuwe partner, minder werknemers en een goedkoper pand. 

Het winkelbedrijf was vorige week met drie partijen in onderhandeling, maar liet dinsdag weten dat een faillissement onoverkomelijk is. “Na de surseance bleek er te weinig geld om de kosten te dekken”, meldt advocaat Sjoers Postma namens bewindvoerders en curator Joris Lensink. “Dan moet je streng zijn en een faillissement aanvragen. Maar dat staat een doorstart niet in de weg.”

De drie geïnteresseerde partijen bestaan uit een investeerder, een branchegenoot en een grote partij. De gesprekken zijn nog in volle gang, maar schuldeiser ING zou een taaie onderhandelaar in het proces zijn. “De bank wil hier het maximale uit halen”, aldus Nooij. ING gaat voor de partijen met het meeste geld. Wij willen daarentegen een partij die het beste is voor ons. De investeerder kan veel geld op tafel leggen, maar kijkt minder naar het product.” De eigenaresse hoopt daarom op groen licht voor de branchegenoot. “De grote partij heeft namelijk wel geld en kennis, maar we willen niet worden opgeslokt.”

The Hilt, moederbedrijf van merken als Rags Industry en Blue Rebel, werd in 1994 opgericht. In 2008 noteerde de keten een verlies van ruim 450 duizend euro. In 2009 boekte de keten een winst van 61.500 euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!