Walgreens stapt in verzekeringen

Walgreens, de grootste drogisterijketen van de Verenigde Staten, begint nog dit najaar met de verkoop van ziektenkostenverzekeringen. De retailer zal de particuliere verzekeringen in verschillende prijsklassen aanbieden. “We willen onze klanten beter navigeren in het hedendaagse gezondheidszorgsysteem”, aldus een woordvoerder van Walgreens.

De Amerikaanse staat wil in 2014 forse hervormingen doorvoeren op het gebied van de gezondheidszorg. De staat wil de Amerikaanse burgers verplicht stellen een verzekering af te sluiten. Verwacht wordt dat veel bedrijven hierop in zullen springen, aangezien de markt voor ziektekostenverzekeringen tegen 2014 op miljarden dollars wordt geschat.

"Voor retailers is het bieden van particuliere verzekeringen een goede manier om meer inkomsten te genereren”, zegt Chriss Hoffman van Triple Tree, een Investment Banking Firm. "Winkelbedrijven die deze tak ruim voor 2014 uitrollen kunnen aardig wat marktaandeel van de openbare verzekeringsmaatschappijen afsnoepen. “

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!