Damesmodezaken hebben het zwaar

Retailers in de damesmode hebben het zwaar te verduren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. In de eerste helft van dit jaar gingen bijna tweehonderd dameszaken dicht, waarvan 26 vanwege een faillissement. Daarnaast daalde de omzet in damesmodezaken het afgelopen jaar gemiddeld met zeven procent.

“Oorzaak van de problemen is dat er te veel modewinkels zijn. Er werden de laatste jaren gewoon te veel nieuwe winkellocaties gebouwd”, aldus Sabine Becker van brancheorganisatie CBW Mitex. Daarnaast is de vergrijzing onder winkeliers volgens haar een probleem. “Veel zaken sluiten omdat er geen opvolger te vinden is. Jonge starters willen wel een winkel beginnen. Maar een bestaande zaak overnemen, dat doen ze niet.”

Daarnaast werkt het slechte zomerweer de damesmodezaken behoorlijk tegen. Grote delen van de luchtige zomercollectie komen de winkelrekken niet uit, wat de winkelier duizenden euro’s misgelopen omzet kost. Met name in de Randstad is de verkoop met 10,6 procent flink ingestort. In de noordelijke provincies bleef de terugval beperkt tot 3,5 procent.

Cross-channelzaken, waar klanten hun kleding via internet bestellen en in de winkel afhalen of hun keuze juist in de winkel aangeven en dan thuisbezorgd krijgen, doen het ondanks alle tegenslagen het beste.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!