Jaap Blokker haalt nog één keer uit

De onlangs overleden rasondernemer Jaap Blokker haalt in zijn voorwoord van het recent gepubliceerde jaarverslag van Blokker Holding flink uit naar bankiers. De oud-topman geeft voor het laatst zijn ongezouten mening en gaat in op het belonen van bestuurlijke wanprestaties met riante ontslagvergoedingen. “Geen grotere absurditeit dan dergelijke premies op mismanagement.”

Het voorwoord van Blokker stond de afgelopen twaalf jaar steevast garant voor pittige uitspraken over zijn ‘persoonlijke ergernissen’ over politiek en maatschappij, zo schrijft De Telegraaf. Volgens de ondernemer hebben bankiers ‘alle realiteitszin’ verloren als het gaat om de hoogte van hun persoonlijke beloningen. Ze staan volgens hem ‘in een volstrekte wanverhouding tot het inkomen van de man of vrouw op de werkvloer een paar etages lager’.

Daarnaast schrijft Blokker over zijn zorgen over het ‘in hoog tempo kwijtraken van onze privacy’, de ‘bodemloze put Griekenland’ en ‘Brussel’. Over het laten bezorgen van de Post door PostNL in plaats van een ‘tieëntieër’ was de topman daarentegen positief. Ook gaf hij ‘van harte applaus’ voor het lik-op-stukbeleid bij winkeldiefstal.

Het laatste voorwoord van de ondernemer voor het verslag van zijn bedrijf was gedateerd op 27 mei. Blokker overleed begin juli op 69-jarige leeftijd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!