Oud-directeur dochter Ahold bekent fraude

De voormalige marketingdirecteur van Ahold-dochter US Foodservice, Mark Kaiser, gaat schuld bekennen. Dit zegt de griffie van de rechtbank, zo meldt het Financieele Dagblad. Kaiser was eerder veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, omdat hij geholpen zou hebben de cijfers van het Amerikaanse bedrijf op te kloppen in de periode 2000 tot 2003.

US Foodservice voerde op grote schaal inkoopkortingen op als inkomsten die niet werden ontvangen, waardoor de cijfers met 800 miljoen dollar werden opgeblazen. Door de boekhoudfraude bij de dochter kwam Ahold in grote moeilijkheden. Met beurstoezichthouder SEC bereikte het supermarktconcern een akkoord dat geen financiële gevolgen had. Met beleggers werd een schikking van 1,1 miljard dollar getroffen.

Vanwege een fout van de toenmalige rechter, waarbij een verklaring van een bevooroordeelde bedrijfsjurist werd toegelaten tot het bewijsmateriaal, werd Kaiser’s vonnis in 2010 ingetrokken. Er werd besloten tot een nieuw proces, dat nu loopt. Tijdens zijn beroep was Kaiser op borgtocht vrij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!