Voedselbank aast op ‘bedorven’ producten

De Voedselbank in Amsterdam wil supermarkten en groothandels minder voedsel laten weggooien. De Voedselbank is geïnteresseerd in producten die over de houdbaarheidsdatum zijn, en hoopt daarover in gesprek te gaan met enkele partijen.

“De houdbaarheidsdata op de verpakkingen zijn wettelijk verplicht, maar slaan vaak nergens op”, aldus een woordvoerder van de Voedselbank. “Mensen hebben zelf ook neuzen en monden om te bepalen of iets bedorven is. Er staat geregeld een datum op een product dat jaren later nog steeds goed is.” Kaas zou hiervan een goed voorbeeld zijn. “Je ziet bij kaas vanzelf of het niet meer goed is, en toch wordt het door ketens weggegooid als de datum is overschreden.”

Door de crisis vloeit er vanuit bedrijven minder voedsel naar de Voedselbank, waardoor deze met tekorten komt te zitten. De Voedselbank is daarom hard op zoek naar nieuwe leveranciers en heeft zijn oog laten vallen op supermarkten en groothandels. In Amsterdam maken zo’n elfhonderd mensen gebruik van de Voedselbank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!