'Supers ovetreden massaal Drank- en Horecawet'

Slijterijen in supermarkten zijn niet permanent bemand en daardoor op grote schaal in overtreding van de Drank- en Horecawet. Dit constateerde Ron Andes, voorzitter van de Koninklijke SlijtersUnie, brancheorganisatie voor slijters, tijdens de Nationale Slijters Dag in Houten. Andes noemt het 'onbegrijpelijk dat de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit dit door de vingers ziet'.

De zogenaamde 'borrelshops' in supermarkten verkopen sterke alcoholische dranken. De winkels zijn vaak niet groter dan de wettelijke minimumoppervlakte van vijftien vierkante meter. De verkooppunten zijn gekoppeld aan supermarkten. Supers mogen zelf geen sterke drank verkopen.

"Supermarkten houden de kosten van de borrelshops zo laag mogelijk door personeel uit de supermarkt tevens dienst te laten doen in de borrelshop. Op die manier is er geen permanente bezetting van de borrelshop maar wordt volstaan met 'even een klant helpen', terwijl dat wettelijk verboden is", aldus Andes.

"Tijdens de recente behandeling van de Drank- en Horecawet in de Tweede Kamer werd voortdurend gehamerd op het feit dat er onvoldoende handhaving plaats vond van de Drank- en Horecawet", aldus de voorzitter. "Onbegrijpelijk is in die lijn dat de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit nog altijd niet optreedt tegen borrelshops. Dat klemt temeer omdat de overheid zegt dat zij de verkrijgbaarheid van alcohol wenst terug te dringen. Het toenemend aantal borrelshop bewerkstelligt het tegenovergestelde."



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!