Supermarktbranche heeft cao na stugge onderhandelingen

Na negen maanden onderhandelen hebben vakbonden en werkgevers een akkoord bereikt over de nieuwe supermarkt-cao. De overeenkomst geldt van april 2011 tot april 2013.

Supermarktmedewerkers krijgen per 1 oktober 2011 1,8 procent extra loon, waarvan 1,7 procent al vrijwillig door de werkgevers was toegekend in oktober 2011. Op 1 augustus 2012 zal er nog een loonverhoging van twee procent plaatsvinden.

Het loon van jongeren tot achttien jaar zal op zowel 1 januari 2012 als 1 januari 2013 met 1,5 procent verhoogd worden. “Het afschaffen van jeugdlonen is nog een brug te ver voor werkgevers, maar met de nieuwe cao is er een grote stap gemaakt richting gelijk loon voor gelijk werk”, aldus Arie van der Pijl, onderhandelaar bij FNV Bondgenoten.

In de nieuwe cao zijn partijen het niet alleen eens geworden over de loonsverhogingen, maar ook over een tijdelijk verhoogde pensioenpremie. Bovendien wordt er in de cao ook aandacht besteed aan het in dienst nemen en houden van ouderen, zoals recentelijk is afgesproken in het pensioenakkoord.

De nieuwe supermarkt-cao wordt door de bonden met een positief gevoel voorgelegd aan hun leden. “We zijn verheugd dat alle partijen hun verantwoordelijkheid hebben genomen en dat er een gezamenlijk akkoord is”, aldus een verklaring van het Vakcentrum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!