Vakbonden slepen HEMA voor de rechter

De vakbonden FNV en CNV zetten juridische stappen tegen HEMA om een loonsverhoging af te dwingen. Dat schrijft Fashion United online. De afgesproken loonsverhoging uit de Mode Sport cao, die inhield dat medewerkers vanaf 1 juli 2011 twee procent loonsverhoging moesten ontvangen, is nog niet door de winkelketen uitgevoerd.

De afspraken werden in mei vorig jaar vastgelegd. Toch geeft een aantal HEMA franchisebedrijven minder loonsverhoging dan afgesproken, omdat deze in mindering werd gebracht op een eerdere loonsverhoging die het bedrijf eenzijdig had toegekend. FNV Bondgenoten vindt het 'een vreemde kwestie', aangezien de franchisenemers van HEMA-filialen zelf deel namen aan de cao-onderhandelingen.

"Het kan een hele tijd duren voordat er een definitief oordeel ligt in deze vervelende zaak," aldus FNV-bestuurder Ron Peters. "Wat moeten we nu met een onderhandelaar aan tafel die afspraken zit te maken en aan het einde van het liedje de gemaakte afspraken niet nakomt? Dat doet iets met het vertrouwen van de onderhandelaars."

De zaak wordt momenteel voorbereid door advocatenkantoor Varrolaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!