Jumbo ziet omzet fors stijgen

Supermarktketen Jumbo heeft zijn omzet in 2011 met bijna veertig procent zien stijgen. De recordomzet van 2,45 miljard euro is voor het grootste deel toe te schrijven aan de opening van 89 nieuwe Jumbo-vestigingen, waardoor Nederland nu 263 Jumbofilialen telt.

Ook gaven consumenten meer geld uit dan verwacht in de resterende Super de Boer-winkels. De totale omzet van het supermarktconcern komt hiermee op 3,2 miljard euro. De omzetgroei van de Jumbo Groep in 2011 was 2,5 procent, wat hoger is dan de marktgroei.

Jumbo staat een ‘uitdagend’ jaar te wachten: de recessie zou de omzetgroei kunnen beperken. De omzetgroei van de supermarkten die omgebouwd worden naar de Jumbo-formule moet volgens marktkenners op minstens 25 procent uitkomen, omdat de winkels anders onvoldoende rendabel worden. Maar Jumbo ziet 2012 met vertrouwen tegemoet. “In maart sluit de laatste Super de Boer zijn deuren, kort daarop wordt de driehonderdste Jumbo geopend en dan zal waarschijnlijk ook de overname van C1000 een feit zijn”, aldus topman Frits van Eerd.

Jumbo bezit na overname van C1000 een marktaandeel van 23 procent en is daarmee na Albert Heijn (marktaandeel van 33 procent) het grootste supermarktbedrijf van Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!