Horecaondernemers aan de Hollandse kost

Horecaondernemers hebben gemiddeld negen Nederlandse gerechten op hun menukaart staan. Dat blijkt uit onderzoek van Horecava. Driekwart van de horecaondernemers biedt Nederlandse gerechten aan. Vooral stamppot en Hollandse desserts zijn vaak op deze menukaarten te vinden. Consumenten zouden echter nog steeds de voorkeur geven aan de buitenlandse keuken. Slechts een kwart geeft aan het liefst Hollandse pot te eten.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat horecaondernemers zitten te springen om ontwikkeling op het gebied van beleving. Een ruime meerderheid geeft aan dat collega’s terughoudend zijn op het gebied van vernieuwing.Ruim 96 procent van de horecaeigenaren bestempelt zijn onderneming als gastvrij, terwijl Dat is opvallend omdat slechts de helft van de Nederlandse ondernemers de gehele horeca als gastvrij ziet. Bijna een vijfde geeft aan niet te weten wat zij onder gastvrijheid moeten verstaan.

Consumenten geven aan het op prijs te stellen als zij extra diensten aangeboden krijgen, zoals een digitale menukaart en een aparte speelruimte voor kinderen. Ook zouden consumenten graag de mogelijkheid hebben om een bepaalde tafel vast te leggen bij het maken van een reservering.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!