Landgraaf verzet flink tegen faillissement

Het modebedrijf Landgraaf blijft zich flink verzetten tegen een einde op de Nederlandse markt. Dat schrijft Fashion United online. Het bedrijf uit Molenaarsgraaf verkeerd al maanden in financiële nood en kan de salarissen niet meer uitbetalen. De zaak zou deze week voor de rechter komen, maar dat ging op het laatste moment toch niet door.

“De salarisachterstanden zijn tot meer dan twee maanden opgelopen”, laat bestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten weten. Samen met CNV is de bond van mening dat de wending ‘onbegrijpelijk en onverantwoord’ is. Volgens Suijker is een faillissement de enige oplossing.“Hoe zuur het ook is, een faillissement zorgt ervoor dat de werknemers - weliswaar veel te laat - alsnog hun geld krijgen.”

Volgens de vakbonden zijn de drie medewerkers die het faillissementsverzoek hebben ingediend afgekocht en is het verzoek ingetrokken. “Enkele medewerkers uitbetalen met je laatste centen terwijl je verder helemaal geen geld hebt is slechts een immoreel uitstel van executie ten koste van al je andere medewerkers,” zegt een gepikeerde Michiel Wallaard, bestuurder van CNV Dienstenbond. “Alleen als elk personeelslid zijn achterstallig salaris ontvangt zijn we bereid om onze aanvraag in te trekken.”

De Belgische tak van Landgraaf is door de rechtbank te Oostende wel failliet verklaard. Het bedrijf heeft dit faillissement wel zelf aangevraagd, ook al ging het in België, volgens de vakbonden, lang niet zo slecht als in Nederland.

Landgraaf heeft eerder laten weten de salarissen van oktober en november te gaan betalen, maar sommige werknemers hebben het salaris van september zelfs nog niet gekregen. De textielketen telt in Nederland bijna zestig filialen en heeft ruim honderdvijftig mensen in dienst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!