Webwinkel mag toch op bedrijventerrein

Webwinkels die een vestiging hebben op een industrie- of bedrijventerrein hoeven voorlopig nog niet te verdwijnen. Dat schrijft Fashion United online. Brancheorganisatie Thuiswinkel.org wil binnenkort het gesprek aangaan met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over de rol van webwinkels in het ruimtelijk beleid.

Afgelopen week werd duidelijk dat het runnen van een webwinkel vanaf een industrieterrein volgens het bestemmingsplan niet mag, omdat er hierbij sprake is van detailhandel. De rechtbank in Den Bosch gaf de gemeente Schijndel de opdracht op te treden tegen de Axsys Group, die webwinkels in drank runt op een industrieterrein.

“Verouderderde bestemmingsplannen zorgen voor onzekerheid bij ondernemers en leiden rechtstreeks tot economische schade voor de online winkeliers en de Nederlandse economie”, aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Jongen noemt de huidige regels 'niet meer van deze tijd'.

De gemeente Schijndel heeft aangegeven een nieuw beleid te gaan ontwikkelen. Volgens een woordvoerder hoeven webwinkeliers voorlopig niet bang te zijn voor hun toekomst en kunnen ze hun activiteiten gewoon voortzetten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!