Markt voor tweedehandsjes groeit

Het aanbod van gebruikte spullen neemt fors toe. “Met elf procent meer klanten hadden we vorig jaar veel meer inkomsten”, aldus directeur Willem van Rijn, directeur van kringloopwinkelketen Het Goed. “Consumenten besteden minder. Als iets kapot gaat, kiezen mensen sneller voor een tweedehandsje dan voor een duur nieuw apparaat”, zegt Van Rijn. Er wordt vooral veel kleding aangeboden en verkocht, merken verschillende tweedehandswinkels op.

“Steeds meer klanten weten de weg naar tweedehands- en kringloopzaken te vinden”, zegt Johan, medewerker van Cash Converters in Amsterdam. “Mensen bieden eerst hun spullen aan op Speurders.nl en Marktplaats.nl, maar ze zijn ongeduldiger geworden en willen meteen geld zien. Daarom komen ze naar ons.” Vooral gezinnen die krap zitten en geen lening meer krijgen van de bank, brengen waardevolle spullen naar kringloopwinkels in ruil voor contant geld, merkt de Stadsbank van Lening.

Ook internetwinkel bol.com zag het aanbod van tweedehands producten groeien. Bol.com constateerde een toename van dertig procent aan aangeboden tweedehands artikelen ten opzichte van dezelfde week vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!