In Duits kippenvlees zitten gevaarlijke kiemen die resistent zijn tegen antibiotica. Dit meldt de Duitse consumentenorganisatie BUND op basis van onderzoek bij verschillende supermarkten in grote Duitse steden. Ook bij kippenvlees van prijsvechter Lidl werden de gevaarlijke kiemen aangetroffen. Het was tot gisteravond onduidelijk of het vlees ook in Nederlandse schappen ligt, meldt De Telegraaf.
Bij de helft van de proeven die door BUND uitgevoerd zijn, werden ESBL- en MRSA-kiemen gevonden. “Dit is een duidelijke waarschuwing voor de systematische schade door de industriële productie van vlees”, zegt directeur Hubert Weiger.
De kiemen zouden zich in het vlees bevinden omdat in de industriële vleesproductie grote hoeveelheden antibiotica gebruikt worden. Deze bacteriën vormen een gevaar voor zieke mensen die antibiotica nodig hebben, door het eten van het kippenvlees daar te resistent voor zouden worden.
Duits kippenvlees vol resistente kiemen
Gepubliceerd op 10 januari 2012 om 00:00
Reacties 0