Dreigende kopersstaking bij joint venture van Ahold

Bij de Portugese supermarktketen Pingo Doce, waarin Ahold een belang van 49 procent heeft, dreigt een kopersstaking. Het moederbedrijf van Pingo Doce, Jerónimo Martins Holding, heeft zijn hoofdkantoor van Portugal naar Nederland verhuisd omdat het bang is dat Portugal de eurozone moet verlaten. De staatskas van Portugal heeft daarmee opnieuw een tegenvaller te verwerken.

Klanten van het winkelbedrijf, dat 364 vestigingen heeft, reageren verontwaardigd. “We worden al flink getroffen door de crisis. We kunnen het niet hebben dat een bedrijf naar het buitenland vlucht om hier geen belasting meer te betalen”, meldt een Portugese consument op een internetforum. Met memo’s waarin het bedrijf verklaart dat het in eigen land belasting blijft betalen, probeert de supermarktketen klanten gerust te stellen.

“We volgen wat er gebeurt. Als er al negatieve gevolgen zijn, dan zal de impact op Ahold beperkt zijn”, reageert een woordvoerder van Ahold. Het supermarktconcern probeert het belang in Jerónimo Martins overigens al sinds 2006 te verkopen, maar is er nog niet in geslaagd om de gewenste prijs te krijgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!