'Gemeente gebruikt winkelier als melkkoe'

De komenden weken ploffen de jaarlijkse rekeningen en heffingen weer op de deurmat van tienduizenden winkeliers. Zo moet er geld worden afgedragen voor de onroerendezaakbelasting, afval- en rioolheffingen, waterschappen, Kamer van Koophandel en muziekrechten Buma/Stemra. Vooral de gemeentelijke heffingen nekken de detaillisten en door de economische crisis zullen gedwongen sluitingen en faillissementen onafwendbaar zijn, meent Detailhandel Nederland.

“Soms lijkt het wel alsof winkeliers de financiële gaten van de gemeente moeten vullen die gevallen zijn door winkels die hun deuren hebben moeten sluiten”, zegt Jelger Zee, secretaris Vestigingszaken bij Detailhandel Nederland. “De gemeente Apeldoorn staat bijvoorbeeld onder curatele omdat het een schuld van ruim 65 miljoen euro heeft door onrendabele grondaankopen. Nu krijgen ondernemers plotseling te maken met reclamebelasting, variërend van vijfhonderd tot 15 duizend euro”, aldus Zee.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten benadrukt juist dat ondernemers baat hebben bij de reclamebelasting, omdat het geld gebruikt wordt voor allerlei activiteiten die consumenten aantrekken. “Zowel de invoer van reclamebelasting als de hoogte van tarieven en de besteding van het geld, wordt bepaald in samenspraak met ondernemers”, aldus een woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!