Walmart zet zich in voor natuurbehoud

Walmart streeft erna iedere hectare die het supermarktconcern in de VS ontwikkelt 'terug te geven aan de natuur'. De retailer zet hiertoe dit jaar in op het behoud van 49 duizend hectare natuurgebied. Dit streven is onderdeel van een programma dat Walmart in 2005 lanceerde in samenwerking met de National Fish & Wildlife Foundation.

Het Amerikaanse winkelbedrijf lanceerde onlangs ook een weblog over duurzaamheid: The Green Room. Het platform lokt discussies uit tussen leveranciers, welzijnsorganisaties en anderen die mee willen praten over de duurzaamheidsstrategieën van Walmart.

Ondanks de inzet voor natuurbehoud, wordt het duurzaamheidsbeleid van Walmart niet overal toegejuichd. Het Nederlandse ambtenarenpensioenfonds ABP zette Walmart onlangs op zijn ‘uitsluitingslijst’ van aandelen waarin het niet wil beleggen. Volgens ABP is het personeelsbeleid van de Amerikaanse supermarktketen in strijd met internationale richtlijnen. Zo maakt het concern misstappen op het gebied van arbeidsomstandigheden en de mogelijkheid voor werknemers zich te organiseren.
Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!