Start van denimopleiding in Amsterdam

Amsterdam krijgt vanaf september een jeansopleiding. “Eigenlijk is Amsterdam een jeanshoofdstad, geen modehoofdstad”, stelt James Veenhoff, die als oprichter jarenlang nauw betrokken was bij de Amsterdamse Fashion Week. Hij vindt het dan ook hoog tijd worden dat modestudenten zich kunnen specialiseren in denim. Daarom richtte hij House of Denim op, dat onder meer uit een opleiding voor duurzame productie van denim bestaat.

“De omzet aan jeans en jeansgerelateerde producten is in de regio Amsterdam ongeveer drie miljard euro. Er zijn honderden banen beschikbaar in de jeansindustrie hier, maar het ontbrak aan een gespecialiseerde opleiding”, vertelt Veenhoff. Omdat veel scholen zijn volgens Veenhoff te druk zijn met de dagelijkse gang van zaken, nam hij zelf het initiatief. In samenwerking met het ROC zullen vanaf september 25 studenten op mbo-4-niveau les krijgen in alles wat met jeans te maken heeft. De lessen worden voorlopig gegeven in vestigingen van het ROC, maar als het Veenhoff ligt opent hij binnenkort een denimatelier in Amsterdam. Daar worden studenten opgeleid in het ontwerpen van denimproducten, krijgen ze onderwijs over duurzaamheid en doen ze ook wat retailervaring op.

De nieuwe opleiding werd enthousiast ontvangen door de jeansindustrie. “Ik ben heel blij met het initiatief van een kenniscentrum op het gebied van denim”, aldus Ludo Onnink, directeur bij Tommy Hilfiger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!