Strijd tussen apothekers en verzekeraars

Klanten moeten mogelijk meer betalen voor hun medicijnen als gevolg van een verscherpt contract tussen zorgverzekeraars en apothekers. Daarvoor waarschuwt de landelijke apothekersvereniging KNMP.

Over het contract viel in veel gevallen niet of nauwelijks te onderhandelen, stelt de KNMP. “Nieuwe contracten zijn heel laat opgestuurd. Daarnaast gaat het vaak om heel lage tarieven, terwijl apothekers met hogere kosten zitten”, aldus een woordvoerder. Sommige apothekers hebben nog geen contract met een verzekeraar getekend, omdat ze zich volgens KNMP klemgezet voelen. Mogelijk worden bepaalde medicijnen of zorgverlening door de apotheek daardoor nog niet vergoed.

“Het zijn juist de verzekeraars die namens hun verzekerden proberen goede afspraken te maken voor een scherpe prijs. Daarmee voorkomen zij onnodige premiestijgingen en blijft de farmaceutische zorg betaalbaar”, reageert Zorgverzekeraars Nederland. “Door de vrije prijzen is er nu meer ruimte voor kwaliteit en innovatie. Wij denken dat dit uit te leggen is aan de klant”, aldus een zegsvrouw.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!