Wehkamp-ceo wint BID-Award

Paul Nijhof, ceo van Wehkamp.nl, is uitgeroepen tot winnaar van de BID-award 2012. De award werd tijdens de vijfde editie van de Big Improvement Day (BID) uitgereikt aan de ondernemer die het vermogen heeft iets uit het niets op te bouwen en een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de economie, werkgelegenheid en spirit van Nederland. Volgens de jury wist Nijhof wist het bedrijfsmodel van Wehkamp.nl met succes 180 graden om te draaien.

Nijhof kocht in 2008 samen met financieel directeur Berend van de Maat en KPN-topman Ad Scheepbrouwer de keten in een management buy-out . De ceo gooide vervolgens de strategie, kern- en merkwaarden op de schop. Het postorderbedrijf is daarom uitgegroeid naar de grootste online retailer, met 112 miljoen bezoekers en zeven miljoen zendingen per jaar. “Uit onze omzet en reacties van klanten merkten we al wel dat het goed gaat”, zegt Nijhof tegen Fashionunited. “Toch is het geweldig dat we ook erkenning krijgen uit deze hoek.”

Volgens de ceo is het succes van de transformatie te wijten aan de integrale aanpak. “We hebben ons merk opnieuw gedefinieerd en dat vertaald naar een vernieuwd en uitgebreid assortiment. Ook hebben we onze dienstverlening aangepakt: van de kwaliteit tot de verpakking aan toe. Maar wat vooral het verschil heeft gemaakt is dat we hebben geïnvesteerd in menselijk kapitaal. We hebben talent aangetrokken en hen alle ruimte gegeven om zich te innoveren binnen de onderneming. Daaruit is een soort winning mood ontstaan om het bedrijf verder te krijgen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!