Franchisers in strijd met Bakker Bart

Het is nog steeds hommeles binnen de gelederen van bakkersformule Bakker Bart. Franchisenemers van Bakker Bart hebben collectief nu een advocaat aangesteld om nieuwe financiële afspraken te maken met de moedermaatschappij, zo meldt De Telegraaf. Een groot deel van de 172 ondernemers (met 191 winkels) zou de winkelhuur nauwelijks nog kunnen betalen.

Eerder stonden zelfstandige bakkers tien procent van hun omzet af als bijdrage voor de huur. Tegenwoordig moeten de bakkers de volledige huur van hun winkelpand betalen, maar veel bakkers durven zich niet te verzetten. “Minstens twintig vestigingen zitten in acute nood”, aldus algemeen directeur Bert Bargboer.

Het is niet de eerste keer dat er onrust heerst bij de Gelderse franchiseketen. Vorige week nog spande franchisenemer Paul Daver een kort geding aan tegen Bart Retail BV. De broodjesketen beschuldigde Daver ervan opruiende teksten te hebben verspreid om bakkers tegen het hoofdkantoor op te zetten. De zaak, waarover de rechter over twee weken een uitspraak zal doen, ging feitelijk over het beëindigen van de samenwerking tussen de Bredase bakker Daver en het moederbedrijf. Daver wil dat het ontbonden contract teruggedraaid wordt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!