Zalando krijgt kapitaalinjectie

DST Global heeft geïnvesteerd in online kleding- en schoenenwinkel Zalando. De webshop is nu voor vier procent in handen van het bedrijf. Hoeveel geld DST Global precies in de webshop heeft gepompt, is niet bekend.

Zalando is blij met de nieuwe investeerder. “DST Global is één van de grootste bedrijven in de internetsector, met investeringen in onder andere Facebook, Twitter en Groupon”, meldt algemeen directeur Rubin Ritter.

Eerder deze week lichtte Zalando voor het eerst een tipje van de sluier op over hun omzetcijfers. De webshop wil zich vestigen in Indonesië, Maleisië en Singapore. Om net zo’n snelle groei als in Europa mogelijk te maken, zag het zich genoodzaakt de Aziatische markt informatie te geven over hun bedrijfsmodel en verdiensten. “We hebben een Europese website gebouwd waar dagelijks dertigduizend paar schoenen worden gekocht. Onze maandomzet bedraagt honderd miljoen euro. We hebben ons bedrijfsmodel ook geïntroduceerd in Brazilië, Japan, Rusland en Australië. In Australië groeiden we in 45 dagen van nul naar honderdvijftig medewerkers”, aldus de tekst van een vacature op een Indonesische website. De online retailer zal in Azië gelanceerd worden onder de naam Zalora.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!