Belgische super duurder dan branchegenoten buurlanden

De prijzen in supermarkten liggen bij onze zuiderburen zo’n tien procent hoger dan in Nederland. Ook supers in Duitsland en Frankrijk hanteren lagere prijzen dan Belgische supermarkten. Dit blijkt uit een onderzoek van de Belgische overheid.

Gezinnen in de grensstreken zouden zo’n vijfhonderd euro per jaar besparen door de boodschappen in het buitenland te halen. Een verklaring voor de hogere prijzen kan volgens de Belgische supermarkten gevonden worden in het verbod om producten onder de prijs te verkopen. Ook de leeftijd van het personeel speelt een rol: Belgische caissières blijven langer in dienst dan bijvoorbeeld in Nederland, waar het personeel aan de kassa vaak snel weer vervangen wordt. Toch verklaren deze factoren maar de helft van het prijsverschil met Nederland, aldus vicepremier Johan Vande Lanotte, die de resultaten bekendmaakte.

Verschillende consumentenorganisaties adviseerden consumenten vaker merkloze producten aan te schaffen. Ook winkelen bij goedkopere supermarktketens als Colruyt, die consumenten terugbetalen als hetzelfde product ergens anders goedkoper is, zouden de kosten van boodschappen drukken. Vande Lanotte wil een databank van kwalitatief goede merkloze producten samenstellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!