'Walmart neemt Russische hypermarkten over'

Walmart neemt mogelijk de hypermarkten van Ruslands grootste supermarktbedrijf X5 over. Dit meldt het Russische tijdschrift Delovoi Peterburg. De partijen zouden de samenwerking binnen twee weken aankondigen.

Een woordvoerder van X5 ontkent de geruchten. Ook Walmart laat weten dat er op dit vlak geen nieuws is. Het supermarktbedrijf verklaarde naar aanleiding van de geruchten wel dat het blijft uitkijken naar de juiste gelegenheid om de Russische markt te betreden.

Walmart probeert al geruime tijd voet aan de grond te krijgen in Rusland, maar is daar tot nog toe niet in geslaagd. Het leek erop dat Walmart de hoop opgaf toen het in december 2010 zijn kantoor in Moskou sloot. Het bedrijf wakkerde echter opnieuw speculaties aan over de interesse in Rusland, nadat het in september 2011 Lev Khasis in dienst nam.

Khasis was eerder senior vice president van X5. Op de Russische televisie omschreef Khasis Rusland onlangs als ‘de beste markt voor retail’ en dat ‘de enige manier om de Russische markt op te gaan, het opkopen van bestaande spelers is’.

Lees ook: Walmart blijft waardevolste retailmerk

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!