Schlecker schrapt duizenden banen

De Duitse drogisterijketen Schlecker schrapt 16,5 duizend van de dertigduizend banen. De helft van de zesduizend Schlecker-filialen wordt gesloten. Dit meldt curator Arndt Geiwitz woensdag in een persverklaring.

De formule vroeg begin dit jaar uitstel van betaling aan. Schlecker sloot de afgelopen jaren al ruim duizend winkels, waarvan 109 Nederlandse vestigingen. “Als we niet hard ingrijpen, heeft Schlecker geen enkele kans om te overleven”, aldus Geiwitz.

Schlecker heeft volgens de curator veel problemen te laat onderkend. Volgens Geiwitz leed het bedrijf maandelijks verliezen van meer dan tien miljoen euro. Hij sprak de hoop uit op een nieuwe geldschieter en liet tevens weten geen vertrouwen meer te hebben dat Meike en Lars Schlecker, de kinderen van oprichter Anton Schlecker, het bedrijf vlot kunnen trekken.

Het nieuws komt vooral hard aan bij de vrouwelijke werknemers. Zij hebben volgens het Duitse arbeidsbureau nauwelijks kans om een nieuwe baan te vinden. Geiwitz verklaarde zich vol in te zetten voor de vrouwen die al jaren voor Schlecker werken door ‘een zo goed mogelijk sociaal plan’ op te stellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!