Failliet Schlecker sluit 2000 winkels

De failliet verklaarde drogisterijketen Schlecker is vrijwel zeker niet meer te redden. De formule start in tweeduizend vestigingen in thuisland Duitsland met een opheffingsverkoop. Dat heeft een woordvoerder van de noodlijdende winkelonderneming woensdag bekendgemaakt, aldus het ANP. Er wordt nog gewerkt aan een sociaal plan voor het overtollige personeel.

Het voortbestaan van nog eens 280 vestigingen is onzeker. Over het lot van deze filialen wordt door curator Arndt Geiwitz onderhandeld met de vakbonden. Er lopen gesprekken met potentiële investeerders over een doorstart van het ruim veertig jaar oude familiebedrijf, dat in januari uitstel van betaling aanvroeg.

Bij een eventuele doorstart moet er flink gesnoeid te worden in het zwaar verliesgevende winkelbestand. In Duitsland heeft Schlecker momenteel zevenduizend filialen en 30 duizend werknemers. Van het personeel dreigen 12 duizend medewerkers zonder baan te komen zitten. De toekomst van het winkelbedrijf moet uiterlijk 1 april duidelijk zijn.

Schlecker was in 2010 voor het laatst actief in ons land. Begin dit jaar telde de keten drieduizend buitenlandse vestigingen in Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen en Portugal

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!