Horeca wordt vaak getroffen door criminaliteit

Bedrijven en instellingen krijgen, net als burgers, in toenemende mate te maken met criminaliteit en onveiligheid. De helft van alle Nederlandse bedrijven en instellingen is ooit slachtoffer geweest van criminaliteit, zo blijkt uit onderzoek naar slachtofferschap. De horeca is een van de sterkst getroffen sectoren, naast de detailhandel en het onderwijs. Bijna 60% van de in totaal 40.000 horecaondernemingen wordt jaarlijks het slachtoffer van criminaliteit, intern dan wel extern. Vandalisme, overvallen en inbraken zijn de meest voorkomende delicten. Horecaondernemers worden vaak getroffen door vernielingen aan het gebouw, vernieling van glas of servies of vernieling aan de inboedel. Daders van vandalisme zijn meestal te vinden onder het uitgaanspubliek.Ondanks dat de horeca relatief vaak getroffen wordt, wordt er door de politie geen specifieke aandacht besteed aan horecacriminaliteit. Liever wordt het probleem geschaard onder de uitgaansproblematiek. Het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC) is in 2004 begonnen met het Actieplan Veilig Ondernemen. Een van de projecten van het Actieplan is specifiek gericht op de horeca.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!