Autobranche zien verkopen dalen

De autoverkopen in Nederland zijn in maart wederom gedaald. De verkopen namen met 7,2 procent af, zo melden brancheorganisaties Bovag en RAI. Het betreft de derde daling op rij voor de autobranche.

In het eerste kwartaal daalde het aantal verkochte auto’s met 7,6 procent minder auto’s verkocht tot 166.703 stuks. Dat komt onder meer door de aangescherpte stimuleringsmaatregel voor zuinige auto's en de verslechterde economische omstandigheden. Dit jaar gaan er volgens de brancheorganisaties zo’n vijfhonderd duizend nieuwe auto’s over de toonbank. Dit is tien procent minder dan in 2011.

Kleine autodealers verliezen steeds meer terrein. De vijftig grootste bedrijven hadden in 2010 45,5 procent van de markt in handen. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Dealer Support Net. Broekhuis Holding, die op de zesde plaats in de ranglijst staat, nam deze week BMW-dealer Smudde over. Smudde beschikt over vestigingen in Almelo, Enschede en Groenlo. De overname past in de groeitrend, waarbij autodealers vestigingen samenvoegen om hun regionale marktpositie te versterken en de vaste kosten van dure showrooms te beperken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!