Consument merkt nog niets van prijsexplosie eieren

Consumenten merken tijdens de Paasdagen weinig van de forse prijsstijging van eieren. Omdat de Europese regels voor het houden van kippen zijn verscherpt, daalt het aanbod in heel Europa en schieten de prijzen de lucht in.

Volgens cijfers van de Europese associatie van eiverwerkende bedrijven zou er ook in Nederland  sprake zijn van een prijsexplosie. In de tussenhandel lag de prijs voor honderd kilo eieren in februari op 126 euro, een stijging van 97 procent ten opzichte van diezelfde maand in 2011. Eind maart lagen de prijzen zelfs op 170 euro per honderd kilo.

De consument zou echter nog niets merken van deze prijsstijging. Uit inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de consumentenprijs van eieren in maart 1,1 procent hoger lag dan een jaar geleden. “De prijsstijging gaat voorlopig aan consumenten voorbij omdat tussenhandelaren voor langere tijd afspraken maken met eindleveranciers", vertelt Pascalle de Ruyter van het productschap Pluimvee en Eieren aan Z24. "De prijzen die boeren rekenen zijn wel degelijk gestegen, maar dat zie je nog niet terug in de eindprijzen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!