Toename gezondheidsklinieken in winkelcentra

De diensten van de Amerikaanse gezondheidskliniekketen RediClinic groeien in populariteit. Dat schrijft Stores.org online. Twaalf jaar na de opening van de eerste gezondheidskliniek in de Amerikaanse stad Minneapolis, zijn de particuliere instellingen niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

"Het is een logische uitbreiding op de publieke gezondheidszorg", aldus Webster Golinkin, ceo van RediClinic. Zijn klinieken bevinden zich in winkelcentra en supermarkten en zijn zeven dagen per week geopend. "We bieden, naast de standaard medische hulp, een breed scala aan screenings, testen en fysieke toetsen, die de klant in een normale instelling niet zomaar krijgt."

In 2011 groeide het totaal aantal in-store klinieken met ruim elf procent tot 1355, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Merchant Medicine. Zo kunnen klanten van warenhuis Walgreens met hun medische klachen terecht bij een van de 350 Take Care Clinics en telt concurrent MinuteClinice vijfhonderd vestigingen in de Verenigde Staten.

"Onze patienten hoeven geen afspraak te maken. Een consult duurt gemiddeld een kwartier, dus wanneer er een rij staat is uit te rekenen hoe lang je nog moet wachten", aldus Golinkin. Klanten die een recept krijgen voorgeschreven kunnen deze direct inleveren bij de bijbehorende apotheek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!