Amazon veruit de grootste in de VS

Amazon steekt qua omzet met kop en schouders boven de andere grote Amerikaanse e-tailers uit. Dat blijkt uit de jaarlijkse Top 500 Guide van Internet Retailer. Het webwinkelbedrijf staat op nummer één in de top tien van grootste Amerikaanse online retailers.

Opvallend is dat de omzet van Amazon (48,1 miljard dollar) hoger uitvalt dan de omzet van de nummers twee tot en met tien bij elkaar. De tien grootste e-tailers boekten gezamenlijk een omzet van 92,6 miljard dollar, een stijging van 25 procent. Het aandeel van Amazon in dit bedrag ligt op maar liefst 52 procent. 

De nummer twee in de lijst, Staples, is goed voor een omzet van 10,6 miljard dollar, een stijging van vier procent. Apple staat met een omzet van 6,7 miljard dollar op de derde plek, gevolgd door Walmart, dat 4,9 miljard binnen wist te halen, en Dell (4,6 miljard dollar). Laatstgenoemde zag zijn online omzet het afgelopen jaar als enige uit de top tien dalen ( - vier procent).

Office Depot is met een online omzet van 4,1 miljard dollar goed voor een zesde plek. Liberty (3,8 miljard dollar) is zevende in de lijst, nauw gevolgd door warenhuisketen Sears ( 3,6 miljard dollar). Netflix is nieuw in de top tien. De online videotheek staat met een omzet van 3,2 miljard dollar op een negende plaats. CDW is wederom nummer tien met een omzet van drie miljard dollar, een stijging van tien procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!