Aandacht voor recycling kleding

Om aandacht te vragen voor de recycling van kleding en textiel is gister De Nationale Kledinginzamelingsmaand van start gegaan. De maand is een initiatief van de VHT (textielinzamelaars en -verwerkers), brancheorganisaties VGT en CBW-Mitex, Milieu Centraal en de overheid.

Onder het motto ‘Geef kleding een tweede kans’ moet er in de maand mei 25 procent meer kleding worden ingezameld. Het startsein daartoe vond maandag plaats op Leiden Centraal Station, waar onder meer PvdA-leider Diederik Samson en Jeroen Pauw en Paul Witteman hun kleding hadden ingeleverd. Ook kledingketens als WE Fashion en C&A doen mee met de actie. Klanten van de winkels ontvangen vijf procent korting als zij een tas vol afdankertjes inleveren.

Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat een dergelijk initiatief hard nodig is. Omdat een groot deel van de consumenten geen idee heeft welk textiel geschikt is voor textielcontainers of huis-aan-huis zakken op straat, wordt de afgedankte kleding vaak onnodig bij de vuilnis geplaatst. Gemiddeld wordt nu jaarlijks bijna zeventig miljoen kilo textiel gescheiden ingezameld, en verdwijnt er zo’n 135 miljoen kilo textiel in de verbrandingsoven. Meer dan zestig procent van deze kleding zou geschikt zijn voor hergebruik of recycling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!